Na ontvetting en ontvliezing van de rugspier blijft enkel een stevig doch mals en mager stuk varkensvlees over. De mignonettes zijn zeer mager en caloriearm en worden bij voorkeur in 2 cm dikke plakken gesneden.
Half-om-half gemalen vlees afkomstig van varken en rund.
Gehakt bereid met 100% kalfsvlees.
Fijn gesneden varkensvlees, gekruid met pita kruiden.
100% rundsvlees gemalen en gemengd met saus.
Stoofvlees (of suddervlees) is een Belgische klassieker en wordt meestal uit het voorkwartier van het rund gehaald. Het vlees is wat taaier en wordt gedurende lange tijd gegaard in water, vaak ook in bier of wijn. Het vlees is hoofdzakelijk afkomstig van veel gebruikte spieren zoals nek of schouder. Na het sudderen valt het vlees in draden uit elkaar. Soms worden er andere ingrediënten met het vlees meegestoofd voor de smaak of om het vlees mals te maken, zoals uien, een tomaat, laurierblaadjes of kruidnagels.